Om kenneln

Fransros är en liten kennel i Umeå där valparna växer upp i hemmiljö nära familjen med barn och andra djur. Vi använder våra hundar till jakt och apportering, eftersök,  viltspår och personspår och annat kul när andan faller på.

Kennelns ambition

Vår ambition är att föda upp trevliga hundar som ska fungera i de flesta situationer i livet. Hundarna ska ha stor arbetslust, goda apporteringsanlag och driv ute skog och mark, samtidigt som de ska kunna slappna av och vara lugna trygga familjehundar i hemmet. Vi vill avla på starka, stabila, friska och obesläktade föräldrar som arbetar på ett sätt som tilltalar oss. Vi strävar efter att hundarna ska ha en exteriör som följer rasstandarden och som hjälper dem att fungera optimalt i arbetet.

Valparna klassificeras som jaktavlade labradorer, så kallade jaktlabradorer. Klassificeringen av vad som är en jaktavlad labrador utgår enbart från hundens stamtavla, som ska baseras på engelska s.k field trial-linjer och vara jaktavlad tre led bakåt. Rasdata för jaktavlad labrador är framtaget av Labradorklubbens kommitté för jaktavlad labrador, KJL.

En hund från Fransros behöver få arbeta för att må bra och bli till glädje för sin familj.

Det är viktigt för oss att hunden får använda de anlag den är avlad för och att den får regelbunden träning och aktivering. Vi säljer inga hundar till enbart sällskap.

Hunddressör med passion för alla jyckar

Carina är utbildad hunddressör via utbildningen Hunden som yrke med två års heltidsstudier om hund 2002-2003 och 2007-2008 samt utbildad Allmänlydnadsinstruktör via Svenska Brukshundklubben. Hon har tidigare hållit valp- och lydnadskurser för ras- och hundklubbar och har också haft kursverksamhet i egen regi 2009-2016. Kärleken till hundar är stor och intresset har pendlat mellan olika former av hundsport, för närvarande är det viltspår och apportering som är nummer ett på listan. Ett annat stort intresse är genetik och avel. Kennelnamnet Fransros har gått i arv i familjen och användes på 80- och 90-talet av Carinas föräldrar som födde upp Beagle. Carina har även haft en liten uppfödning av Tibetansk spaniel i början av 00-talet. Numera är det Labradoren, jaktapportering och spår som står i fokus.

Har du frågor eller är intresserad av en valp från oss? Maila Carina

”Kennelnamnet är taget från huset Fransro där kenneln startades av mina föräldrar. Under 80 och 90-talet födde de framgångsrikt upp Beagle under kennelnamnet” – Carina

%d bloggare gillar detta: