Valpar

Vi har inga valpar planerade just nu.

Våra valpar är uppfödda inne i hemmiljö och är vana att umgås med andra hundar och barn. Valparna föds upp och säljs i enlighet med SKKs grundregler.

När valparna säljs är de: Vaccinerade, veterinärbesiktade, Id-märkta, avmaskade, registrerade i SKK och försäkrade mot dolda fel.

Med valpen medföljer: Foder för de första dagarna, en filt med doft från valplådan för ökad trygghet i det nya hemmet, leksak samt SKKs informationspaket till valpköpare. Självklart ingår också livstids support och vi vill gärna höra från våra valpköpare i med och motgång.

Att tänka på som valpköpare: Det är viktigt för oss att hunden får använda de anlag den är avlad för och att den får regelbunden träning och aktivering.

Som valpköpare behöver du inte ha stor erfarenhet eller kunskap sedan tidigare, men du behöver ha en plan för vad du vill göra med din hund. Hundar från tidigare kullar aktiveras till exempel med jakt, nosework, agility, spår, eftersök, preparatsök, lydnad och apportering. Vi ger alltid förtur till valpköpare som har jakt/jaktträning, tävlings- eller provambitioner i någon form.

Labradorens främsta arbetsuppgift är att apportera, och att träna apportering kan alla lära sig, om du vill så hjälper vi dig gärna att komma igång.

Röntgen av både armbågar och höftleder ska ske när din hund blivit 1 år. Vi önskar också att hunden ögonlyses och/eller dna-testas för att upptäcka ärftliga ögonsjukdomar.

Vi önskar att våra valpköpare gör ett Fb-R (Funktionsbeskrivning Retriver) eller BPH (Beteende – och personlighetsbeskrivning hund) efter att valpen blivit 1 år.

Är du intresserad av en valp från oss? Maila Carina

webbannons-sjalvklart-vit-880x290px
%d bloggare gillar detta: